24 Eylül 2012 Pazartesi

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası

 İşkembe Çorbası Tarifi hafize ana tariflerinden herkese iyi günler.Bugün menümüzde erkeklerin çok sevdiği bayanların da bir o kadar sevmediği işkembe çorbası yapılışı nı göreceğiz.İşkembe çorbası kaç kalori nasıl yapılır malzemeleri nedir bir bakalım o halde


 

 

Malzemeler

  • yarım kg işkembe
  • 8 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı elma sirkesi
  • yarım çay bardağı üzüm sirkesi

Tarif

  • Kasaptan aldığımız işkembeleri güzelce yıkayıp suyla beraber düdüklü tencerede 1 saat pişiriyoruz.
  • İyice yumuşamış olan işkembeleri kesme tahtasına alıp ayrı bir kapta unu az bir suyla eziyoruz.
  • Tenceredeki sıcak sudan da biraz ekleyerek süzgeç yardımıyla un terbiyesini tenceredeki sıcak suya yediriyoruz.
  • İşkembeleri olabildiğince küçük doğrayıp tencereye tekrar alıyoruz ve 10-15 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
  • İşkembe çorbasının olmazsa olmazı sirke karışımı ve rendelenmiş sarımsağı da ayrı bir kasede çorbayla beraber sofraya getiriyoruz.
  • Üzerine taze çekilmiş karabiber ve pulbiber de çok yakışır.
  • Afiyetler olsun.

3 yorum: