Kereviz Dolması Tarifi
MALZEME
2
kereviz M
3
havuç
1
paiaies
1
soğan ı
1
lafı kaşığı şeker
1
tatlı kaşığı tuz
1
çay bardağı
zeytinyağı
1
limon A
1
su bardağı su
1
çorba kaşığı un
2
çorba kaşığı
haşlanmış
bezelye
Kerevizlerin
kabukla-
1-rın
derince soyalım ve
ortalarından
iki eşit
parçaya
ayıralım. Yarım
kerevizlerin
de göbek kı-
sımlarını
bir kaşık yardı-
mıyla
çukurlaştırdıktan
scínra
kararmamaları için
limonlu
suda yarım saat
kadar
bekletelim. Soydu-
ğumuz
havucu küp küp
doğrayalım.
Tencereye bir
çay
bardağından biraz az -
zeytinyağını
alalım. İçine,
doğradığımız
havuçları
ilave
edelim ve bir süre
kavuralım.
Havuçlara
bir su bar-
s
dağı su, ardından da
bir
çorba kaşığı un
ilave
edelim. Unun topak-
lanmaması
için sürekli
olarak
çırpma teliyle ka-
rıştıralım.
Yine küp küp
doğradığımız
patatesi ve
bezelyeleri
tencereye ala-
lım.
Tuz ve şekerini de
ayarladıktan
sonra tence-
renin
ağzı kapalı olarak
yemeğimizi
pişirelim.
Servis
tabağına aldı-
ğınız
kerevizlerin
üzerine
kaşık yardımı
ile
diğer malzemeleri yer-
leştirip
soğumaya bıraka-
hm.
Soğuduktan sonra in-
ce
kıyılmış dereotu ekle-
yerek
servis yapalım.
Yemek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder