10 Eylül 2012 Pazartesi

Kereviz Dolması Tarifi


 Kereviz Dolması Tarifi

MALZEME
2 kereviz M
3 havuç
1 paiaies
1 soğan ı
1 lafı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 limon A
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı
haşlanmış bezelye




Kerevizlerin kabukla-
1-rın derince soyalım ve
ortalarından iki eşit
parçaya ayıralım. Yarım
kerevizlerin de göbek kı-
sımlarını bir kaşık yardı-
mıyla çukurlaştırdıktan
scínra kararmamaları için
limonlu suda yarım saat
kadar bekletelim. Soydu-
ğumuz havucu küp küp
doğrayalım. Tencereye bir
çay bardağından biraz az -
zeytinyağını alalım. İçine,
doğradığımız havuçları
ilave edelim ve bir süre
kavuralım.


Havuçlara bir su bar-
s dağı su, ardından da
bir çorba kaşığı un
ilave edelim. Unun topak-
lanmaması için sürekli
olarak çırpma teliyle ka-
rıştıralım. Yine küp küp
doğradığımız patatesi ve
bezelyeleri tencereye ala-
lım. Tuz ve şekerini de
ayarladıktan sonra tence-
renin ağzı kapalı olarak
yemeğimizi pişirelim.

Servis tabağına aldı-
ğınız kerevizlerin
üzerine kaşık yardımı
ile diğer malzemeleri yer-
leştirip soğumaya bıraka-
hm. Soğuduktan sonra in-
ce kıyılmış dereotu ekle-
yerek servis yapalım.
Yemek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder