8 Eylül 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

MALZEME
Yarım kîlo barbunya
2 havuç, 1 kereviz
(aızuya gore)
2 soğan, 1 baş sarmısak
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 bardak su

1 Barbunyayı akşamdan
ayıklayıp yıkayalım. Bol
suda bekletelim.


2 Ertesi gün fazla yumu-
şatmadan haşlayalım. Ha-
vuç, soğan, kereviz ve sar-
.mısağı küçük küçük doğ-
rayalım. Bir miktar zey-
tínyağında renkleri deği-
şinceye kadar kavuralım.

3 Sebzelere salçayı da ek-
leyerek bir iki kez karıştı-
ralım. _Suyunu süzdüğü-
müz barbunyayı, şeker ve
tuzu _sebzeleîe ilave ede-
lim. Uzerine su ve zeytin-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder