Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
MALZEME
Yarım kîlo
barbunya
2
havuç, 1 kereviz
(aızuya
gore)
2
soğan, 1 baş sarmısak
Yarım
çorba kaşığı salça
Yarım
demet maydanoz
Yarım
su bardağı zeytinyağı
2
çay kaşığı şeker
2
çay kaşığı tuz
2
bardak su
1
Barbunyayı akşamdan
ayıklayıp
yıkayalım. Bol
suda
bekletelim.
2
Ertesi gün fazla yumu-
şatmadan
haşlayalım. Ha-
vuç,
soğan, kereviz ve sar-
.mısağı
küçük küçük doğ-
rayalım.
Bir miktar zey-
tínyağında
renkleri deği-
şinceye
kadar kavuralım.
3
Sebzelere salçayı da ek-
leyerek
bir iki kez karıştı-
ralım.
_Suyunu süzdüğü-
müz
barbunyayı, şeker ve
tuzu
_sebzeleîe ilave ede-
lim.
Uzerine su ve zeytin-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder