5 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında Patatesli köfte tarifi

Fırında Patatesli köfte tarifi gerek görünüşü gerek de lezzeti bakımından mükemmel olan patatesli köftenin yapılışını hafize ana tarifleri olarak veriyoruz.Yapılışı zor gibi gözükese de gerekli malzemeleri tamamladıktan sonra yalnızca 25 dakikada yemeğiniz pişecektir.Zaten videodaki arkadaş da güzelce anlatmış nasıl yapılır.Hemen denemenizi tavsiye ediyorum.





 Fırında Patatesli köfte malzemeleri   
10 adet küçük boy patates
3 kaşık zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz

Köfte için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 dilim bayat ekmek içi

Üzeri için;
6 adet çeri domates,ikiye bölünmüş

Sos için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
1 tatlı kaşığı kekik
1 kaşık zeytinyağ

 Fırında Patatesli köfte nasıl yapılır
Öncelikle köfte için;kıymayı,ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini,kekiği,ince kıyılmış soğanı,tuzu ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyarak yoğurun.Yoğurduğunuz bu kıymadan dilediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Patatesleri elma dilimi doğrayarak bir fırın kabına dizin.Üzerine zeytinyağ ve tuz dökerek karıştırın VE patatesler pembeleşene kadar fırında pişirin.
Ayrı bir kasede su ile domates salçasını ezin,tuz ve kekiğide ekleyerek pişen patateslerin üzerine dökün.Önceden hazırladığınız köfteleride dizin ve tekrar fırına sürün.Köfteler kızarmaya başlayınca domatesleride koyarak 10 dakika daha pişirip,sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder