![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitBwcWQ980ktpfULw829L7W5MyZ-yo3fv_Z1MFUhl7huSy3PkuOdSMTCwlczBlO2CKzxyQH8-eqYU8oze6tcxTU2b5h2Zuf9_QZVuZWJHbd5_LClXRrez5BTW3jeqqK6Y1eoGDJuMcEYY/s200/tarhana+%C3%A7orbas%C4%B1.jpg) |
Tarhana Çorbası |
Tarhana Çorbası Tarifi bugünkü menümüzde yer alan tarifimizdir.Çok lezzetlidir.Tarhana çorbası yapılışı,kaç kalori,nasıl yapılır,nasıl pişirilir,ne girer,yemek tarifi
Malzemeler
-
4 yemek kaşığı tarhana
-
1 adet tavuk bulyon
-
yarım yemek kaşığı domates salçası
-
2 adet domates
-
100 gram haşlanmış nohut
-
1 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 adet kırmızı biber
-
5 yaprak taze nane
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 lt su
-
1 diş sarımsak
Tarif
-
Orta boy bir tencereye bitkisel sıvı yağ salça
rendelenmiş domatesler sıvı tavuk bulyon ( evde tavuk suyunuz varsa bir
miktar ondan koyabilirsiniz bulyon yerine )ve kırmızı ya da isteğe bağlı
yeşil biberi dilimlenmiş olarak koyun.
-
Kısık ateşte malzemelerinizi bir tur çevirip haşlanmış
nohutu ilave edin.Önceden haşlayıp deep freeze paketler halinde koyup
çorba yaparken kullanabilirsiniz.ben öyle yapıyorum.
-
Ketılda biraz ısıtılmış 1 litre suyu tencereye ekleyin
karıştırarak tarhanayı kaşık kaşık ilave edin.Tarhananın güzel yapılmış
olması çok önemli bu sebeple ev yapımı bir tarhana kullanmaya
çalışın.Ben bu konuda şanslıyım anneanne ve anne tarhanaları
kullanıyorum.
-
Ara ara karıştırdığınız çorbanıza son olarak tuz ve nane
yapraklarını ekleyin . Küçük bir diş sarımsağı rendeleyin çok
yakışıyor.
-
Kaynadıktan sonra da kısık ateşte 10 dakika pişirmeye
devam edin.Yanında cin biber turşusuyla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder