23 Eylül 2012 Pazar

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası Tarifi bugünkü menümüzde yer alan tarifimizdir.Çok lezzetlidir.Tarhana çorbası yapılışı,kaç kalori,nasıl yapılır,nasıl pişirilir,ne girer,yemek tarifi

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 adet tavuk bulyon
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 100 gram haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yaprak taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 lt su
  • 1 diş sarımsak

Tarif

  • Orta boy bir tencereye bitkisel sıvı yağ salça rendelenmiş domatesler sıvı tavuk bulyon ( evde tavuk suyunuz varsa bir miktar ondan koyabilirsiniz bulyon yerine )ve kırmızı ya da isteğe bağlı yeşil biberi dilimlenmiş olarak koyun.
  • Kısık ateşte malzemelerinizi bir tur çevirip haşlanmış nohutu ilave edin.Önceden haşlayıp deep freeze paketler halinde koyup çorba yaparken kullanabilirsiniz.ben öyle yapıyorum.
  • Ketılda biraz ısıtılmış 1 litre suyu tencereye ekleyin karıştırarak tarhanayı kaşık kaşık ilave edin.Tarhananın güzel yapılmış olması çok önemli bu sebeple ev yapımı bir tarhana kullanmaya çalışın.Ben bu konuda şanslıyım anneanne ve anne tarhanaları kullanıyorum.
  • Ara ara karıştırdığınız çorbanıza son olarak tuz ve nane yapraklarını ekleyin . Küçük bir diş sarımsağı rendeleyin çok yakışıyor.
  • Kaynadıktan sonra da kısık ateşte 10 dakika pişirmeye devam edin.Yanında cin biber turşusuyla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder