6 Eylül 2012 Perşembe

Kaburga Dolması Tarifi

Kaburga Dolması Tarifi ni sizinle paylaşıyorum.Afiyetle yiyin.

MALZEME
1.5 veya 2 kilo kaburga
iç pilav için:
250 gram pirinç, 2 adet
sogan, i çay bardağı
doîımalık fıshk, yarım çay
bardağıkuru üzüm, 125
gram margarin, yeierince
tuz, karabiber, kırmızı biber,
nane .
Sos için:
Yarım tatlı kaşığı salça
1 kaşık yoğurt
1 fincan sıvı yağ





      Ön hazırlık olarak ka- burgaları yıkayalım. Etli tarafından elimizle zarını açarak torba ha- line getirelim. Hafifçe tuzladıktan sonra bek- letelim. Şimdi kabur- ganıniçini hazırlaya- lım. Önce tencereyi ocağa koyalım. Marga- rini içine koyup, erite- lim. Fıstıkları ekleyip, pembeleşinceye kadar karıştıralım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyelim. î Hafif sararınca yıkan- E mış pirinci tencereye İ koyalım. Tuzunu ve üzümü ilave ederek kavuralım.
      Karabiber, kırmızıbiber ve bir miktar da nane ilave ederek karıştıralırn. Bir su bardağı su ekleyip karıştıralım. Pilav piş- tikten sonra ateşten ala- rak soğumaya bıraka- lım. Soğuduktan sonra pilavı, kaburganın içine doldurarak, ağızım iğne iplikte sıkı- ca dikelim. Diktikten sonra kaburgayı alacak büyüklükte bir tencere- ye yerleştireljm. Bir lit- re su koyup, tuzunu da ilave ederek pişirelim. Kaburga pişince tence- reden alarak soğumaya bırakalırn.

    Soğuduktan sonra kaburganın üst kısmına (etli kısmı- na) sosu sürelim. Sos için belirtilen malzeme- yi bir kapta karıştıra- lım. Fırın tepsisine ka- burgayı yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fı- rında pişirelim. Pişen kavurgayı kesip, iç pila- vı çıkarıp, etiyle birlikte servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder