9 Eylül 2012 Pazar

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi


Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi 

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı
zeytinyağı
7 soğan, 1 limon
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 avuç kum nane, 1 çay
kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yeni
bahar, 1 çay kaşığı şeker
Yanm kg asma yaprağı ve tuz

Yaprakların tuzunu alabilmek için 30 dakika suda bekletelim. Soğanları rendeledikten sonra dolrnalık fıstık ve zeytinyağı ile kavuralım.


 Pirinci de katıp
birkaç kere çevirelím. Iki
bardak sıcak su koyup orta
ateşte suyunu çekinceye
dek pişirelim. Yarım saat
kadar tencerenin üzerini
örterek buharı ile demlen-
dírelim. Nane, üzüm, tar-
çın, yenibahar, karabiber,
seker, limon suyu ve tuzu
,koyarak karıştıralım. Zey-
tinyağılı dolma içini koyup
yapraklara sıkı sıkı saralim.
Bir tencerenin en alt kıs-
mina bir miktar havuç ve
soğan doğrayalım. Üzerine
elimizde bulunan yaprak-
lardan ilave edelim.

Dolmaları üzerlerine dizelim.
Yağ, su, tuz ve şeker ilave
edip, orta hararetli ateşte
40 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder