Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı
pirinç
1
su bardağı
zeytinyağı
7
soğan, 1 limon
1
çorba kaşığı dolmalık fıstık
2
çorba kaşığı kuşüzümü
1
avuç kum nane, 1 çay
kaşığı
tarçın, 1 çay kaşığı yeni
bahar,
1 çay kaşığı şeker
Yanm
kg asma yaprağı ve tuz
Yaprakların
tuzunu alabilmek
için 30 dakika suda bekletelim.
Soğanları rendeledikten
sonra dolrnalık fıstık
ve zeytinyağı ile kavuralım.
Pirinci de katıp
birkaç
kere çevirelím. Iki
bardak
sıcak su koyup orta
ateşte
suyunu çekinceye
dek
pişirelim. Yarım saat
kadar
tencerenin üzerini
örterek
buharı ile demlen-
dírelim.
Nane, üzüm, tar-
çın,
yenibahar, karabiber,
seker,
limon suyu ve tuzu
,koyarak
karıştıralım. Zey-
tinyağılı
dolma içini koyup
yapraklara
sıkı sıkı saralim.
Bir
tencerenin en alt kıs-
mina
bir miktar havuç ve
soğan
doğrayalım. Üzerine
elimizde
bulunan yaprak-
lardan
ilave edelim.
Dolmaları
üzerlerine dizelim.
Yağ,
su, tuz ve şeker ilave
edip,
orta hararetli ateşte
40
dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder