6 Eylül 2012 Perşembe

Burma Börek Tarifi

Burma Börek Tarifi hafize ananın mutfağından tüm takipçilerimize merhabalar.Bugün yine güzel bir tarif ile sizinle birlikteyiz.Bugünkü menümüzde burma börek nasıl yapılır anlatacağız.Videomuz var.Ayrıca malzemeleri ve hazırlanışını ayrı ayrı verdik.Bu böreği yaparken sade olarak da servis edebilirsiniz.Veya içine peynir patates ıspanak gibi klasik böreklere katılan ilavelerden de katabilirsiniz.Böylelikle daha iyi tatlar yakalayabilirsiniz.





Burma Börek Malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı sirke (üzüm)
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 adet haşlanmış patates
  • 2 adet kuru soğan ( orta boy )
  • 250 gr kıyma
  • karabiber
  • pulbiber

Burma Börek Nasıl Yapılır

  • öncelikle un , sirke ve tuz yoğurma kabına alınır ve lılk su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur
  • hamur dinlenirken kıyma büyükçe bir tavada kavrulur ve incecik doğranmış soğan ve rendelenmiş patates eklenerek karıştırılır
  • karabiberi , tuzu , pulbiberi ve birazcık yağ eklenerek iç malzemesi hazır hale getirilir
  • tereyağı eritilip yarım bardak sıvıyağla karıştırılır ve kenarda bekletilir. bu yağ karışımı birazdan açtığımız hamurlara sürmek için gerekli olacak
  • hamur 6 adet bezeye bölünüp merdaneyle tabak büyüklüğünde açılacak ve elle kenarlarından çekiştirilerek büyütülecek
  • yağ karışımından hamurun heryerine kaşık yardımıyla sürülür ve bir kenarına iç harcından konularak uzata uzata sarılır
  • hazırlanan börekleri yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak döne döne yerleştirip üzerine yağ sürüyoruz
  • 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir
  • ben kepekli un ve beyaz unu yarı yarıya karıştırdım , o yüzden rengi biraz koyu oldu
  • afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder