Hafize Ana Tarifleri ile Yaptığınız Yemekten İki Kat Keyif Alacaksınız
6 Eylül 2012 Perşembe
Burma Börek Tarifi
Burma Börek Tarifi hafize ananın mutfağından tüm takipçilerimize merhabalar.Bugün yine güzel bir tarif ile sizinle birlikteyiz.Bugünkü menümüzde burma börek nasıl yapılır anlatacağız.Videomuz var.Ayrıca malzemeleri ve hazırlanışını ayrı ayrı verdik.Bu böreği yaparken sade olarak da servis edebilirsiniz.Veya içine peynir patates ıspanak gibi klasik böreklere katılan ilavelerden de katabilirsiniz.Böylelikle daha iyi tatlar yakalayabilirsiniz.
Burma Börek Malzemeleri
6 su bardağı un
3 çorba kaşığı sirke (üzüm)
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
6-7 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan ( orta boy )
250 gr kıyma
karabiber
pulbiber
Burma Börek Nasıl Yapılır
öncelikle un , sirke ve tuz yoğurma kabına alınır ve lılk su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur
hamur dinlenirken kıyma büyükçe bir tavada kavrulur ve
incecik doğranmış soğan ve rendelenmiş patates eklenerek karıştırılır
karabiberi , tuzu , pulbiberi ve birazcık yağ eklenerek iç malzemesi hazır hale getirilir
tereyağı eritilip yarım bardak sıvıyağla karıştırılır ve
kenarda bekletilir. bu yağ karışımı birazdan açtığımız hamurlara sürmek
için gerekli olacak
hamur 6 adet bezeye bölünüp merdaneyle tabak
büyüklüğünde açılacak ve elle kenarlarından çekiştirilerek büyütülecek
yağ karışımından hamurun heryerine kaşık yardımıyla
sürülür ve bir kenarına iç harcından konularak uzata uzata sarılır
hazırlanan börekleri yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak döne döne yerleştirip üzerine yağ sürüyoruz
180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir
ben kepekli un ve beyaz unu yarı yarıya karıştırdım , o yüzden rengi biraz koyu oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder